Home » Kunstenaars » Paul Tas

Paul Tas

Zie ook expositie(s): > Tussen Kunst & Robots  
Werkveld: Beelden/objecten
Het werk van Paul Tas omvat verschillende collecties en objecten. Elke collectie heeft een thema, met een achterliggende gedachte of inspiratiebron. Een van deze collecties is de ‘BEEB’.

De wereldreis van de BEEB

De BEEB reist momenteel de hele wereld over, waaronder Tokyo, New York, Noorwegen, Berlijn en Rusland. De BEEB is een 3D houten pop-art robot sculptuur die als statement en als reflectie dient voor de mensheid en machine; als icoon uit de jaren 60. 50 Jaar geleden dacht men dat we in 2012 robots zullen gebruiken om voor ons te werken, maar nu met de invloeden en de medicatie die we van de dokter krijgen, zijn wij de robots.

“Wij zijn de BEEB en we begrijpen dat jullie boos zijn!”

 

Expensive Trash en de skull collectie

De collectie ‘Expensive Trash’ is een omvangrijke collectie, bestaande uit meerdere soorten sculpturen, bewerkt met allerlei verschillende technieken en stijlen. De achterliggende gedachte van ‘Expensive Trash’ is uw afval te transformeren in een waardevol en exclusief sculptuur.

Robotic, ouderwets Hollandse V.O.C. strijders, gemaakt van gebruikt porselein en delen van antieken poppen. In sommige sculpturen is 22 karaats bladgoud verwerkt en swarovski steentjes gezet. Bewerkt met een tradiotioneel en hedendaags Delfts blauw design. Er wordt gebruikt gemaakt van vullingtechniek vanuit de tandheelkunde en medische sector om de sculpturen in elkaar te zetten.

De skull collectie representeert dat er een verschil is tussen leven en dood. Reïncarnatie betekent dat alles opnieuw wordt geschapen, alhoewel in een andere gedaante. Materialistisch gezien, zijn dit weggegooide materialen, heropgebouwd uit restafval, waar we ooit een deel van uit hebben gemaakt of gebruik van hebben gemaakt. Niet alleen dit thema is wedergeboren, maar ook de materialen

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief