Home » Kunstenaars » Ka-Lai Chan

Ka-Lai Chan

Geboren: 1985
Zie ook expositie(s): > Reflecties  
Werkveld: Design
Via haar creaties wil Ka-Lai Chan de verborgen waarde van alledaagse voorwerpen en materialen laten zien.
2013 winnaar Rack Award Artravel. 2012 Best of Interieur Kortrijk door Yatzer. 2009 winnaar T-A-P-E Made in Arnhem.

Mysterieuze substantie

In haar meubelen heeft Chan bevroren momenten gecreëerd die geïnterpreteerd kunnen worden als punten in het leven van leden van een familie. Parels hebben zich een gat gevreten in het hout van een bijzettafel dat de obsessie voor schoonheid en vergankelijkheid laat zien. Of er groeit een mysterieuze substantie over een bidstoel, wat de verleiding verbeeld. Het is of de substantie de stoel in zijn macht probeert te krijgen. Deze aanpassingen aan moderne producten laat de toeschouwer verwonderen en op een andere manier kijken naar deze alledaagse objecten.

 

Chan laat zich inspireren door de natuur, door de verhalen van mensen om haar heen en culturen. Zij wil mensen weer laten verstillen in deze drukke chaotische wereld. Iedereen is zo druk met allerlei dingen en weinigen nemen de tijd om te genieten van de dingen om hen heen, tijd om echt te kijken naar hoe een propellerzaadje van een esdoorn naar beneden dwarrelt, of hoe rustig je wordt door naar de beweging van de zee te kijken. Met haar creaties wil zij opnieuw de schoonheid van deze dingen laten ervaren door ons anders ernaar te laten kijken.

 

Ka-Lai Chan: 'Isabella'
Ka-Lai Chan: 'Isabella'

Bio

Ka-Lai Chan studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting Product Design in 2009. Haar werk wordt gepresenteerd in diverse galeries, internationale design beurzen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief