Home » Kunstenaars » Rosanne Boers

Rosanne Boers

Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Schilderijen
In haar werk laat Rosanne Boers (1987) zich inspireren door gebeurtenissen of plekken die voor haar een persoonlijke waarde hebben.

 

Het medium dat zij gebruikt bevindt zich voornamelijk op het platte vlak. Zij maakt schilderijen, gebruikt soms tape en draad en beschildert foto’s. Wanneer zij op een foto schildert ontstaat er een strijd tussen de foto en de verf. De foto wordt plat en de verf gaat leven. Dat is iets wat haar fascineert, wat ontstaat er in het beeld als zij zo’n ingreep doet? Op welke manier kan zij het verleden beïnvloeden? Hoe geeft zij een oude herinnering een nieuw leven? Wat is de werkelijkheid? De foto of de verf? En welke betekenis is gerelateerd aan de verf in combinatie met de foto?

Haar werk staat symbool voor haar leven, voor wat zij meemaakt en hoe zij hiermee om gaat. Er is geen scheidslijn te bekennen. In elk moment zoekt zij de essentie van haar landschap. De ruis verdwijnt, dat wat overblijft is haar werk.

Over het werk 30x30 cm

In mijn werk gebruik ik momenten uit mijn leven. Vaak zijn dat kiekjes die ik onderweg neem. Ik zoek het landschap in de foto en hier heb ik gebruik gemaakt van verf op foto, een fijne manier om een herinnering her te beleven en er een nieuwe moment van te creëren. Niet zo lang geleden heb ik besloten om mijn werk geen sturende titel meer te geven. De dag als titel zegt meer dan genoeg.

BIO

Rosanne Boers is in 2013 afgestudeerd aan de kunstacademie ArteZ in Zwolle.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief