Home » Kunstenaars » Chantall Heerink

Chantall Heerink

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Fotografie
Chantall Heerink onderzoekt de rol van de menselijke vorm in het digitale domein. 

Interactieve sculpturen

Chantall Heerink is de maker van een aantal interactieve sculpturen waaronder de Kus-op-de-mond-machine en de Om-arm-machine. Het zijn machines die een menselijke handeling uitvoeren, althans die suggestie wordt gewekt, want de machines falen. Heerink wilde zo aantonen dat menselijke gebaren die uitdrukking geven aan liefde en tederheid, geen kunstmatige surrogaat kennen.

Over het werk 30 x 30 cm

‘Vier kanten’ Het geometrische kader van 30 bij 30 cm, binnen de context van facebook of een website, is niet bevredigend voor Chantall Heerink als mens. Evenmin de rechthoekige dominantie omtrent alle digitale middelen die wij in ons bezit hebben.

Fill The Room

Tijdens Fill The Room (www.derdewal.nl) onderzocht zij de rol van de menselijke vorm in het digitale domein. Een maand lang ging zij de confrontatie aan met de digitale ruimte. Op welke manieren kan de menselijke vorm zich binnen geometrische kaders manifesteren?

Haar werk is een poging de wereld zachter en liefdevoller te maken door het bieden van: troost door middel van herkenning, aandacht door het bieden van ruimte en warmte middels vorm en kleur. Als kunstenaar houdt zij zich met name bezig met het thema ‘de mens als sociaal wezen’.

BIO

Chantall Heerink is afgestudeerd aan de de Hogeschool Windesheim in Zwolle.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief