Home » Kunstenaars » Tom van der Pijl

Tom van der Pijl

Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Schilderijen
Een creatief meesterbrein met een klein tintje chaos. Tom van der Pijl (1991) creëert nieuwe werelden met het puntje van zijn pen. Zowel digitaal als analoog.
Winnaar KLM-wedstrijd “Delicious Arts” 2012

 

Af toe heeft hij een rem nodig om te reflecteren op zijn werk. Daarom is de samenwerking met Kenny Jacobs binnen Atelier Tenk voor hem interessant. Samen creëren zij ruimtes in het platte vlak door op elkaar in te spelen en willekeurig ontstane vlakken te verbinden. Hele ruimtes ontstaan er op deze manier. Ruimtes die eigenlijk niets zijn, maar waar je in kan verdrinken. Door op elkaars vlakken en lijnen te reageren op hetzelfde werkvlak ontstaan er vormen en ruimtes die zij alleen niet voor elkaar kunnen krijgen. Het optimaal vullen van de ruimte en de willekeur spelen een grote rol. Ondanks deze aspecten straalt hun werk toch een bepaalde rust en orde uit. Vaak werken zij op vrij groot formaat (circa 1 x 1 meter), maar onlangs zijn zij kleiner gaan werken.

Over het werk 30 x 30cm

Voor hen is het een uitdaging om een reeks te maken van schilderijen van 30 x 30 centimeter. Zij hopen met hun schilderingen het verbeeldingsvlak van die 30 centimeter te vergroten. Zodat men er in kan duiken en de vlakken en ruimtes gaat volgen en onderzoeken, waardoor de standaard maat van 30 centimeter vergeten wordt.

BIO

Tom van der Pijl is in 2013 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief