Home » Kunstenaars » Manon Hilberink

Manon Hilberink

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Schilderijen
In haar schilderwerk is Manon Hilberink op zoek naar een spanningsveld tussen abstracte en figuratieve beelden.

Krachtig kwaststreken

Strakke geometrische figuren worden gevuld met of omringd door krachtig gezette kwaststreken, waardoor een beeld dat op het eerste gezicht steriel lijkt, toch schilderachtig blijkt. Tegenstellingen als dit vindt zij interessant, omdat naar haar mening het maken, maar ook het beschouwen van schilderkunst om ontdekkingen binnen het schilderen zelf moeten gaan. Voor haar zijn de zichtbare handelingen meer van belang dan de inhoud van een doek.

 

 

Manon Hilberink: Orange Triangle
Manon Hilberink: Orange Triangle

Over het werk 30 x 30 cm


'Folded Box' is een doek dat komt uit een serie werken waarop origamifiguren zijn afgebeeld. Origami past naar de mening van Hilberink binnen haar zoektocht naar waar figuratie ophoudt en abstractie begint en andersom, omdat er binnen de origamikunst driedimensionale, herkenbare figuren ontstaan uit een tweedimensionaal, abstract vlak. Wanneer het papier gevouwen wordt, ontstaan er, naarmate de vorm duidelijker wordt, steeds meer geometrische vlakken. Deze abstracte vlakken samen vormen een figuratief beeld. Alle geschilderde vlakken heeft zij weergegeven in krachtig gezette streken, waardoor voor de kijker precies te zien is hoe het doek is opgebouwd en welke handelingen zij heeft uitgevoerd.

 

Manon Hilberink: Unfolded
Manon Hilberink: Unfolded

BIO

Manon Hilberink is afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht in 2013 en ArteZ Arnhem.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief