Home » Kunstenaars » Janina Schipper

Janina Schipper

Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Installaties
Janina Schipper (1986) is een kunstenaar die gefascineerd is door geometrische vormen. Vierkanten, cirkels en rechthoeken worden vaak gebruikt als een startpunt om verschillende composities te onderzoeken.
2015 Genomineerd voor Foederer Talent Award en in 2011 genomineerd voor de Aanzet Prize.

 

Ze werkt met deze bepaalde vormen om zo de vrijheid te nemen zich helemaal te concentreren op de materialen van het werk. Door te experimenteren met onder andere beton, pastel, papier en wol onderzoekt ze structuren, composities en het gebruik van kleur. De abstracte composities van het werk geven de toeschouwer een kans om echt de materialen en kleuren van het werk te ervaren en moedigen je aan om het van dichtbij te aanschouwen.

Over het werk 30 x 30 cm


Voor het project 30 x 30 presenteert zij een werk dat bestaat uit 14 vlakken die samen een wandsculptuur vormen. In het midden van die vlakken is een vierkant afgebeeld die steeds kleiner wordt. Op deze manier wil zij de verhouding tussen de afgebeelde vorm en het omliggende kader onderzoeken. 

BIO

Janina Schipper is in 2012 afgestudeerd aan het Sandberg Instituut Amsterdam, Master of Fine Art en in 2010 ArtEZ Zwolle Bachelor of Fine Art.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief