Home » Kunstenaars » Gijsbert Sijbrand Tinga

Gijsbert Sijbrand Tinga

Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Schilderijen
In de samenleving van nu, waarin we onze identiteit hebben ingewisseld voor de illusie van vrijheid en veiligheid, zet Gijsbert Sijbrand Tinga (1988) de laatste beelden van zijn identiteit te koop.

 

Gijsbert Sijbrand Tinga zijn expertise binnen zijn schilderwerken is na zeer veel experimenteren ontwikkeld en geheel op zichzelf uitgegroeid tot een abstracte expressionistische stijl. Kleurgebruik en lichtinval zijn de belangrijkste bronnen van inspiratie. Primaire kleuren bepalen de kracht van het werk en de gelaagdheid zorgt ervoor dat het ontwerp eindeloos tot de verbeelding van de toeschouwer blijft spreken. Af en toe wijkt hij af van zijn abstracte stijl en mengt hij zich in de gedachte van de samenleving. Vanuit een journalistiek oogpunt werpt hij zijn blik op hedendaagse vraagstukken en probeert hij met concepten taboes te doorbreken of aan de kaak te stellen.

Over het werk 30 x 30 cm

Identiteit te koop: In de samenleving van nu, waarin we onze identiteit hebben ingewisseld voor de illusie van vrijheid en veiligheid, zet Gijsbert Sijbrand Tinga de laatste beelden van zijn identiteit te koop. Hij presenteert een serie van drie: zijn vingerafdruk, zijn bloed en zijn gedachtes. Nadat deze werken verkocht zijn is hij officieel niet meer de enige die in bezit is van zijn identiteit.

BIO

Gijsbert Sijbrand Tinga heeft de opleiding voor journalistiek in Utrecht gevolgd en de fotovakschool in Amsterdam. Sinds 2008 is hij autodidact kunstenaar.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief