Home » Kunstenaars » Roosmarijn Broersen

Roosmarijn Broersen

Zie ook expositie(s): > Vergankelijkheid & Lichtexpositie  
Publieksverkiezing: > december 2016  
Werkveld: Fotografie
Roosmarijn Broersen (1994) wil met haar fotografie zichtbaar maken wat je van binnen kan ervaren wanneer je niet kunt uiten wat je werkelijk wilt.

Soms heb je het gevoel dat je wordt tegengehouden door een kracht die van buiten lijkt te komen, maar die echter uit het diepste van jezelf komt. De personen in het werk van Broersen verhullen zich, lijken op te gaan in de omgeving en willen liever alleen zijn. In haar werk zoekt zij naar de stilte van een kantelpunt, waarop het ene moment nog niet in het volgende is overgegaan. Een moment waar de veiligheid gevonden is, waar je je geborgen voelt en een moment waarin je even los kunt zijn van de wereld. Een moment dat maar heel kort duurt, omdat het snel kan omslaan in iets onaangenaams.

 

Om deze beelden te maken, werkt Broersen voornamelijk met fotografie en grafiek. Deze bestaande technieken maakt zij eigen door ze met analoge technieken te bewerken. In deze bewerking zoekt zij naar een grens, waarbij zij net niet te ver gaat. Door op precies het juiste moment te stoppen, ontstaat er een spanningsveld in de beelden. Dit spanningsveld is het kantelpunt waar zij naar op zoek is.

BIO

Roosmarijn Broersen is in 2016 afgestudeerd aan de HKU voor Fine Art and Design in Education. Winnaar Excellentiebeurs 2015


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief