Home » Kunstenaars » Thijs Rijkers

Thijs Rijkers

Zie ook expositie(s): > Vergankelijkheid & Lichtexpositie  
Publieksverkiezing: > december 2016  
Werkveld: Beelden/objecten
Thijs Rijkers (1987) ziet zichzelf niet als een uitvinder maar als een ontdekker. Continue legt hij tijdens het maken van zijn machines een zoektocht af naar antwoorden of de meest gepaste vertaling van het concept.

Zijn werk is geïnspireerd op het dagelijks leven of fenomenen die hem opvallen wanneer hij er bij stilstaat. Puur zijn hart volgen. Maken wat hij wil maken zonder geremd te worden door wie of wat dan ook. Met zijn werk stelt hij verschillende vragen centraal. Zo wil hij met het werk Bernoulli’s reality de schoonheid belichten van het onderbelichte fenomeen van de Bernoulli wet, dat gaat over druk. Met het werk One Line Story was eerst het beantwoorden van de praktische vraag ‘hoeveel vierkante meter kan er uit de pen worden gehaald’ belangrijk, maar de beelden die daaruit ontstonden waren uiteindelijk veel interessanter. Met een IR camera worden de bewegingen van een oog vertaald naar bewegingen op het papier.

BIO

Thijs Rijkers heeft Product Design aan de HKU gestudeerd. Zijn werk is te zien tijdens kunstevenementen in binnen- en buitenland.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief