Home » Kunstenaars » Bobby Bo Stips

Bobby Bo Stips

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Vergankelijkheid & Lichtexpositie  
Publieksverkiezing: > december 2016  
Werkveld: Beelden/objecten
Bobby Bo Stips is geïnspireerd door het feit dat de natuur altijd alles overwint. Haar kunstwerken typeren zich door een ‘ donker randje’ aan het werk.

Donkere randjes

Bobby Bo probeert zo veel mogelijk een verband te leggen tussen wat er in de wereld speelt, hoe mensen zich voelen en welke behoeftes mensen hebben. Vaak koppelt zij dit aan wezenlijke gebeurtenissen of feiten. Conceptueel denken is iets wat zij graag doet maar houdt het wel dicht bij haar eigen verhaal. Op deze manier kan zij haar werk of concept het best overbrengen en verantwoorden. Aan haar werk zit altijd wel een donker randje al hoewel zij het luchtig probeert te houden door shocking te combineren met ironie.

Een tijd geleden zag zij een serie foto’s waarin gebouwen en voorwerpen waren overgenomen door de natuur. Op deze foto’s waren totaal verlaten plekken te zien waar niemand meer naar om keek maar waar wel ooit mensen zijn geweest en hebben geleefd. De tijd dat je op deze wereld rond loopt en daadwerkelijk deel uit maakt van dit universum is relatief kort. Deze wereld bestaat al zo veel langer dan dat wij hier zijn. De natuur is vele malen wijzer en sterker. Zij overwint altijd. Haar kracht wordt onderschat, wij zijn te gast in haar wereld, wij maken deel uit van haar wereld.

 


BIO

Bobby Bo Stips is in 2016 afgestudeerd aan de Nederlandse filmacademie Amsterdam Production Design. En in 2011 aan de Academie Artemis Interieur en Product Design. Ze heeft meegewerkt aan een aantal films, commercials en videoclips.


Gallery



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief