Home » Kunstenaars » Sigrid Nora van der Mersch

Sigrid Nora van der Mersch

Zie ook expositie(s): > Vertellers  
Publieksverkiezing: > februari 2017  
Werkveld: Schilderijen
Elke boom heeft zijn eigen uitstraling in de tekeningen van Sigrid Nora van der Mersch (1986) waarbij het seizoen de sfeer bepaalt.

Zomer, herfst, winter en lente. Ieder seizoen brengt een andere belevingswereld met zich mee in de natuur. Dit is de directe inspiratie van Sigrid Nora van der Mersch. De boom staat daarbij altijd centraal, in elke denkbare verschijningsvorm. In elke tekening is zij op zoek naar een andere sfeer, die de boom typeert. Dat de natuur dient als aanleiding voor haar werk, betekent niet dat het per definitie op de werkelijkheid lijkt. Haar fantasie speelt in rol in het werk. De bomen worden getekend met potlood en houtskool, waarbij het fijnmazige van de potloodlijn de werken kenmerkt. Door streepjes naast en over elkaar te zetten komt er gelaagdheid in de tekeningen.

Naast tekeningen op papier maakt van der Mersch ook muurtekeningen. Daarbij werkt zij met potlood direct op de muur. Dit geeft de muur een geheel eigen dimensie. De muur komt tot leven door de details die in de boom te zien zijn.

BIO

Sigrid Nora van der Mersch studeerde in 2008 af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. In 2008 won zij de Utrechtse Nieuwe van de Kunstuitleen Utrecht en in 2015 werd zij genomineerd voor de Van Gogh Wedstrijd van Avrotros.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief