Home » Kunstenaars » Ralf Kokke

Ralf Kokke

Zie ook expositie(s): > Vertellers  
Publieksverkiezing: > februari 2017  
Werkveld: Schilderijen
Nostalgische momenten uit een zorgeloze tijd. De schilderijen van Ralf Kokke (1989) zijn verbonden met Nederlandse tradities gemengd met het typische uiterlijk van het landschap.

Ralf Kokke laat zich inspireren door het dagelijks leven. Hij laat daarbij de stilte van het water zien, schildert de symmetrische architectuur in de buitenwijken, het platte landschap en raakt geïnspireerd door de mensen die hij in het dagelijkse leven ontmoet. Zijn werk ontstaat intuïtief. Hij speelt met perspectief, figuren en objecten, en creëert heldere kleurvlakken. Van ver lijken zijn werken vrolijk, opvallend en kleurrijk, echter van dichtbij is er meer verdieping te zien en soms is het werk wat verontrustend. Hiermee probeert hij de dialoog te initiëren met de toeschouwers en die te confronteren met zijn werkelijkheid.

 

Nostalgisch en licht traumatisch

Kokke is geïnteresseerd in de invloed van een groep op een individu en andersom. In zijn werk geeft hij de spanning weer tussen de mens en haar omgeving en mensen onderling. Hij wil laten zien in hoeverre hiërarchieën, rolverschuivingen en verschillende tradities een deel van de groep kunnen beïnvloeden. Hierbij lijken zijn werken een nostalgische, kinderlijke, maar tegelijk licht traumatische lading op te kunnen roepen. Deze zorgen voor een bepaalde bewustwording over groepsdynamica en het geluk en verdriet dat er mee gepaard gaat

 

 

BIO

Ralf Kokke studeerde in 2014 af aan de Academy of Fine Arts in Antwerpen en in 2009 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief