Home » Kunstenaars » Joyce Overheul

Joyce Overheul

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Vergankelijkheid & Lichtexpositie  
Werkveld: Beelden/objecten
Haar interesse in sociaal gedrag werkt Joyce Overheul uit door zelf een situatie voor dat gedrag te creëren.
2015 de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds

Dr. Pill

Het project Dr. Pill bedacht ze toen ze ziek thuis was. ‘Ik dacht, is hier geen pilletje voor? En toen: zou er echt iets zijn dat al je problemen oplost?’ Het spontaan opgekomen idee en alle consequenties werkte ze vervolgens met militaire precisie uit. Ze maakte een pil uit heel veel andere medicijnen die bekenden en onbekenden haar toestuurden, meer dan 180 pillen. Volgens alle bijsluiters van de afzonderlijke pillen, moet de pil 207 klachten kunnen verhelpen en heeft 902 bijwerkingen. Dit toont aan dat de pil zeer waarschijnlijk je dood zal worden waardoor je van al je klachten af bent.
En er is een heuse placebo versie. ‘De pil zou niet boeiend zijn als ‘ie niet dodelijk was. Want dan lost ‘ie niet echt al je problemen op.’Een interessante vraag is wat mensen beweegt om hieraan mee te werken. Hoe snel en waarom vertrouwen ze Overheul?

 

Materiaal: Mixed media, pil, medicatie, bijsluiter, neonlamp
Materiaal: Mixed media, pil, medicatie, bijsluiter, neonlamp

BIO

Joyce Overheul is in 2012 afgestudeerd aan het HKU Utrecht voor tegelijk haar bachelor en haar master Fine Art. Zij was in 2013 genomineerd voor de EmdashAward/Frieze en ontving in 2015 de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan FondsSchrijf je in voor onze nieuwsbrief