Home » Kunstenaars » Emma Smids

Emma Smids

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Chaos  
Publieksverkiezing: > april 2017  
Werkveld: Fotografie
Emma Smids laat fotografische dubbeldrukken zien en etsen. Tweedimensionale werken zonder definitieve zichtlijnen. Uitsneden van ongrijpbare voorstellingen met zwarte, witte en grijze lijnen en vlakken.
Nominaties:
De Foederer Talent Award | Ongekend Jong Talent | Klaas Dijkstra Academieprijs

Landschappen van herinnering

Het zijn uitsneden, want deze werkelijkheden beperken zich niet tot het platte vlak: ze kruisen elkaar ook in de ruimte daarbuiten. 
 De kijker dwaalt in deze landschappen van herinneringen, te midden van een assemblage brokstukken en de anonimiteit en stilte van de objecten. Altijd met andere ogen dan voorheen. Want wij veranderen en daarmee veranderen herinneringen. Hierdoor bekruipt ons soms het ongemakkelijke gevoel dat het verleden niet bestaat.

Door haar jarenlange, intensieve onderzoek naar het thema herinneringen krijgt het werk van Smids het karakter van een persoonlijk dagboek waar zij telkens met verwondering in kijkt.

BIO

Emma Smids studeerde in 2016 af aan de Kunstacademie Minerva. Drie keer werd ze in 2016 genomineerd voor een prijs. De Foederer Talent Award, Ongekend Jong Talent van Leaseplan en de Klaas Dijkstra Academieprijs. 

Emma Smids: fotografie
Emma Smids: fotografie
Emma Smids fotografie
Emma Smids fotografie


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief