Home » Kunstenaars » Kevin Bauer

Kevin Bauer

Geboren: 1987
Zie ook expositie(s): > Chaos  
Publieksverkiezing: > april 2017  
Werkveld: Beelden/objecten
Kevin Bauer zoekt in zijn werk naar een beeld dat qua vorm, materiaal en kleur balanceert op de grens tussen orde en chaos. De spanning tussen die twee uitersten versterkt de autonomie van het sculptuur.
International Outstanding Student In Contemporary Sculpture Award

Verzamelwoede

De objecten liggen op de grens van sculptuur en gebruiksvoorwerp (of onderdeel daarvan). Vanuit het materiaal te werken verkrijgt het een surrealistisch karakter. De frisse composities van materialen en kleuren in onverwachte contrasten laten het werkproces en het plezier daarin zien. Zwaartekracht lijkt in het werk niet aan de orde.

 

Het vrijstaande werk is onderdeel van een nieuw project dat Bauer een aantal maanden geleden gestart is. Het idee om een verzameling van objecten op te bouwen die in een variabele samenstelling geëxposeerd kunnen worden. Deze objecten bezetten samen een ruimte, terwijl ze daar niet specifiek voor bedoeld kunnen zijn. Het idee komt voort uit verzamelwoede. Denk aan een rommelkamer of een schuur, gevuld met gedeelde erfenissen en verouderde eigendommen waarvan de emotionele waarde te hoog is om er afstand van te nemen

 

Kevin Bauer: Beeldzooitje
Kevin Bauer: Beeldzooitje

BIO

Kevin Bauer studeerde af in 2013 aan de AKI ArtEZ in Enschede. In dit zelfde jaar ontving hij de "International Outstanding Student In Contemporary Sculpture Award" door The International Sculpture Organisation, in Grounds For Sculpture Hamilton, New Jersey, USA.

In 2016 ontving hij de werkbijdrage (stipendium) Jong Talent van het Mondriaan Fonds en het stipendium Stroom Pro Invest van Stroom Den Haag. Zijn werk is opgenomen in verschillende bedrijscollecties waaronder Collectie AKZO Nobel Art Foundation.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief