Home » Kunstenaars » Pien Neve

Pien Neve

Zie ook expositie(s): > Face life  
Publieksverkiezing: > juni 2017  
Werkveld: Fotografie
Het werk van Neve typeert zich door een minimalistische en toegankelijke beeldtaal waarin verstilling een grote rol speelt.

Nu is niet meer net

“Nu is niet meer net” is een zeer persoonlijke serie van Pien Neve (1988) waarin herinneringen, interpretaties en associaties centraal staan. Pien Neve heeft onderzocht hoe de aspecten herinnering, interpretatie en associatie zich verhouden tot de werkelijkheid en in hoeverre we kunnen spreken over een werkelijkheid in absolute vorm. Het werk heeft dus een filosofisch vertrekpunt

Etalagepoppen

Neve gebruikte haar eigen, gekleurde ervaringen voor dit onderzoek en beschouwde het proces als een continue zoektocht naar zichzelf. ‚Ä®‚Ä®Fotografie leent zich bij uitstek voor dit onderzoek, omdat een foto slechts een afbeelding is van een gecreëerde werkelijkheid en de betekenis hiervan afhankelijk is van zowel de fotograaf als de waarnemer, waarbij de interpretaties ver uiteen kunnen liggen. In de serie foto’s hebben etalagepoppen de plaats van de mens ingenomen. Dit geeft het werk een aangrijpende en tegelijkertijd benauwende sfeer.

 

Pien Neve: 'Now is not just then: kind met ballon
Pien Neve: 'Now is not just then: kind met ballon

BIO

Pien Neve is in 2016 afgestudeerd aan de Fotovakschool.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief