Home » Kunstenaars » Laura Brouwer

Laura Brouwer

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Bewegingen  
Publieksverkiezing: > augustus 2017  
Werkveld: Gemengde techniek
Laura Brouwer geeft in haar prints en video trillingen van water weer. Water is raken maar niet grijpen, ook niet begrijpen. Hooguit horen, zien, proeven, ruiken en voelen.

Het zwembad is de veilige haven van Laura Brouwer, het kader waarin zij beweegt. Zwemmen is haar vlucht uit een overprikkelende omgeving en geeft een kort moment van rust in het altijd drukke hoofd. Meer dan dat, geeft de inspanning van het zwemmen, de ervaring met het water, een doorgang naar een hoger bewustzijn. Zij wil de beschouwer onderdompelen, een mogelijkheid geven om deze ervaring in het zwembad, zelf te ervaren. Een opening geven tot transcendentie. Met haar werk prikkelt zij de verschillende zintuigen met als streven om tot dit hoger bewustzijn te komen. Laat je meenemen en verlang.

Laura Brouwer: video
Laura Brouwer: video

 

Brouwer gebruikt de technologie als medium in haar beeldende werk om de beschouwer als het ware even stil te zetten. Het medium dat wordt gebruikt blijft ondergeschikt aan de boodschap van haar werk, maar vormt wel een rode draad door haar werk heen.

BIO

Laura Brouwer  studeerde af in 2016 aan ArtEZ  Zwolle.
In 2016 werd zij genomineerd voor de ArtEZ Scritptieprijs op basis van haar  Kunsttheoretisch Afstudeeronderzoek.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief