Home » Kunstenaars » Lars de Boer

Lars de Boer

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Bewegingen  
Publieksverkiezing: > augustus 2017  
Werkveld: Installaties
Lars de Boer presenteert het kinetische werk “de tijd doden”. Een verzameling werken op houten sokkels die tot leven komen door er aan te draaien.

De tijd doden

Tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie worstelde de Boer met de vraag wat en waaraan zijn werk kan bijdragen. Is het alleen voor zijn eigen plezier, of voldoet het ook nog een hoger doel? Of was hij alleen zijn tijd aan het verdoen? Het thema van zijn werk is ‘de tijd doden’ geworden; om deze worsteling vorm te geven. Echter, wat het publiek ziet is geen worsteling, maar een verzameling voorwerpen, doorspekt met humor, op houten sokkels die tot leven komen door een handeling te verrichten, zoals door er aan te draaien. Het thema komt aan bod door het herhalende karakter van de bewegingen van de voorwerpen. De onderwerpen van deze ‘voorwerpen’ zijn ontleend uit het leven van alledag.

In zijn werk probeert hij de aandacht van mensen te trekken door ze zelf een handeling te laten verrichten, zodat ze als het ware onderdeel worden van het werk. Dit levert verrassingen op bij het publiek.

 

De Tijd Doden (Spelshow)
De Tijd Doden (Spelshow)

BIO

Lars de Boer studeerde in 2016 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief