Home » Kunstenaars » Liselot Veenendaal

Liselot Veenendaal

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Bewegingen  
Publieksverkiezing: > augustus 2017  
Werkveld: Schilderijen
Liselot Veenendaal heeft een voorkeur voor vreemde titels, snelheid, humor, specifieke kleuren en simpele vormen. De schilderijen zijn heel direct maar tegelijk ook weer gelaagd.
Dooyewaard Stipendium 2016
Jan Zumbrink prijs en de Buning Brongers prijs

Razendsnelle impulsieve storm

Het werk van Liselot Veenendaal ontstaat vaak uit een razendsnelle impulsieve storm van ideeën, waargebeurde situaties en gedachten die samensmelten met het maken van bijvoorbeeld beelden, woorden en andere fascinaties. Een muur van schilderijen die zij omstoot, deodorantmerk wat axe heet wat dus iets zou kunnen betekenen met bijlen, anekdotes, woordspelingen of gewoon dingen die zij wil schilderen. Door dit voortdurende omgooien, valt de wereld uiteen en vult ze het op een ludieke manier op.

 

Liselot Veenendaal
Liselot Veenendaal

Werkproces

In haar werkproces komt Veenendaal vaak obstakels tegen en tijdens het schilderen verandert haar instelling regelmatig. Als kunstenaar voelt ze de neiging om te onderzoeken en niets voor zoete koek aan te nemen. Ze geeft op een humorvolle wijze de conclusies van haar gedachten weer en laat een manier van werken zien waarbij zowel het onderwerp als zijzelf niet gespaard blijven.

Wanneer je in een snel voorbijgaan kijkt, zal er een groot deel onbeantwoord blijven. Maar als je meer kijkt met je hoofd aan en met een iets onderzoekende houding, er veel valt te ontdekken.


 

Liselot Veenendaal
Liselot Veenendaal

BIO

Liselot Veenendaal studeerde in 2016 af aan de HKU in Utrecht. In 2016  won zij het Dooyewaard Stipendium en werd genomineerd voor de Jan Zumbrink prijs en de Buning Brongers prijs.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief