Home » Kunstenaars » Vivian Ammerlaan

Vivian Ammerlaan

Geboren: 1994
Zie ook expositie(s): > Licht  
Publieksverkiezing: > december 2017  
Werkveld: Fotografie
In de geënsceneerde fotocomposities “Waanplekken” van Vivian Ammerlaan komen hitte van de zon en extreme kou van de zee bij elkaar.
winnaar van de Young Talent Award tijdens de Affordable Art Fair Amsterdam.

Waanplekken

In de serie “Waanplekken” worden overweldigende gevoelens verbeeldt die sublieme landschappen kunnen oproepen. Een fijne zonsondergang aan de kust visualiseren en tegelijkertijd de eindeloze, donkere diepte van de oceaan zien.

Landschapssuggesties

De grootse eeuwige plekken geven rust en vrijheid. Dit komt door het nietig voelen, wat een relativerende werking heeft. Ammerlaan verlangt ernaar om de bergen en de zee op te zoeken en te fotograferen, maar deze foto’s zullen nooit kunnen verbeelden wat zij op dat moment voelt. Omdat de transcendente natuur niet met documentatie te vatten is, maakt zij gebruik van enscenering om beeld te geven aan die gevoelens. Het is een manier om te focussen op iets wat dieper zit dan de oppervlakte. De werken worden in de studio gemaakt. Vaak herkennen mensen landschappen, wat eigenlijk niet kan omdat ze niet bestaan.

 

BIO

Vivian Ammerlaan studeerde in 2016 af AKV St. Joost Breda fotografie. In 2016 werd zij genomineerd voor de St. Joost penning en was ze winnaar van de Young Talent Award tijdens de Affordable Art Fair Amsterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief