Home » Kunstenaars » Paul Hohner

Paul Hohner

Geboren: 1991
Zie ook expositie(s): > Licht  
Publieksverkiezing: > december 2017  
Werkveld: Beelden/objecten
Paul Höhner toont de verborgen schoonheid van de lege ruimtes van een bloemkool. Een verscholen wereld wordt in het licht gezet.

Fragmentarische wereld

Wist je dat er een verborgen wereld bestaat binnenin een broccoli die net zo fascinerend is als de broccoli zelf? Paul Höhner ontdekt in zijn werk manieren om de lege ruimte binnenin een broccoli, bloemkool of andere dergelijke groente te gebruiken. Deze wereld was tot nu toe nog niet eerder ontdekt. De structuur van deze wereld is fragmentarisch gevormd. Deze kunnen groter en kleiner gecreëerd worden zonder dat ze detail verliezen. Voor deze serie objecten creëerde hij drie stappen in grootte en detail: kleiner dan normaal, normaal en groter dan normaal. En zoals de broccoli of bloemkool, ieder object is anders, nooit hetzelfde.

 

Alternatieve Evolutie

Natuur is de primaire bron van schoonheid en inspiratie voor Höhner. Als kunstenaar gaat hij op zoek naar een ‘alternatieve evolutie’ en laat zich hierbij leiden door het object zelf. Op deze manier hoopt Höhner nieuwe verbindingen te maken tussen kunst en wetenschap. De mens is verweven met de natuur, daarom zal er voor iedereen een vorm van herkenning zijn.

BIO

Biografie Paul Hönher studeerde in 2017 af aan de kunstacademie HKU product Design.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief