Home » Kunstenaars » Mara Buur

Mara Buur

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Licht  
Publieksverkiezing: > december 2017  
Werkveld: Video
De videomapping-installatie ‘Don’t Hurt Yourself’ van Mara Buur wordt geprojecteerd op textiel en gaat over de verstoorde balans in het klimaat.

Balans hervinden

Het politiek geladen werk heeft als uitgangspunt de gaia-hypothese. Dit is een wetenschappelijke hypothese die stelt dat alle levende materie op aarde één groot bio systeem vormen. Alles is met elkaar verbonden, zowel mens als natuur en wanneer de mens de natuur zodanig beïnvloedt, heeft dit grote gevolgen voor niet alleen de mens, maar voor de hele aarde en alles wat hier leeft. Door de beeldende overeenkomsten tussen mens en natuur te belichten, hoopt Buur dat mensen zich de verbondenheid met de natuur realiseren. Wij zijn namelijk op een cruciaal punt waarbij wij onze levenswijze moeten omgooien om catastrofale gevolgen van de opwarming van de aarde te voorkomen. Het biosysteem waar wij deel van uitmaken is uit balans geraakt dankzij ons overmatige uitstoot van broeikasgassen en het is aan ons om de balans weer te herstellen.

 

BIO

Mara Buur studeerde in 2017 af aan de kunstacademie St. Joost Breda Illustratie. Daarvoor studeerde zij mediavormgeving op het Mediacollege in Amsterdam.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief