Home » Kunstenaars » Jaleesa Mallee

Jaleesa Mallee

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Licht  
Publieksverkiezing: > december 2017  
Werkveld: Installaties
Jaleesa Mallée laat in haar werk “Being read” via de lichtkrant teksten voorbijkomen die zij als buitenstaander opvangt tussen een spreker en een ontvanger.

Tussen woorden

Gedurende ons alledaagse spreken vindt een performative handeling plaats waarin stemgeluid zich voortbeweegt tussen spreker en ontvanger en zich transformeert tot informatie. Jaleesa Mallée onderzoekt door middel van haar visuele werk wat er gebeurt ná het verzenden en vóór het ontvangen van gesproken informatie.

 

Being read

Bij het werk ‘Being read’ heeft zij zich voornamelijk gericht op overdracht-, communicatie- en informatiesystemen. Waarbij het analyseren en toepassen van elementen van de dialogische constructie heeft geleidt tot een verwikkeling met informatietechnologieën. Het werk dat in Galerie Pouloeuff hangt is een residu van een performance die zij tijdens haar eindexamen expositie heeft uitgevoerd. Tijdens deze performance functioneerde zij als performer als een soort antenne. Delen van conversaties die de kunstenaar opving, werden onderwerp van de installatie en door haar live getypt. Om daarna de getypte fragmenten te versturen naar de lichtkrant.

 

BIO

Jaleesa Mallée is in 2017 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief