Home » Kunstenaars » Adin Basoe

Adin Basoe

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Licht  
Publieksverkiezing: > december 2017  
Werkveld: Installaties
De lichtinstallatie “Anonimiteit versus Eenzaamheid” van Adin Basoe is een reflectie op onze relaties en verwachtingen van technologie, en in dit specifieke geval; het digitale beeldscherm.
Genomineerd voor de WDKA Maaskantprijs in 2015

Digitale netwerken zouden ervoor moeten zorgen dat wij nu meer met onze medemens in verbinding staan dan ooit te voren, maar eenzaamheid is anno 2017 nog altijd een veel besproken onderwerp. Nu elektronische beeldschermen en projecties steeds meer naar de openbare ruimtes op 
straat verplaatsten, vervangen deze ook de publieke functies in de openbare ruimte. Adin Basoe wil de belevingswereld vertalen naar werken die voor hem een tijdelijke conclusie van het moment zijn. Hierbij gaat hij op zoek naar de wisselwerking tussen het digitale en het fysieke. Het weten dat er iemand aan de andere kant van het scherm zit kan al voldoende zijn om bewust te worden van een andere sociale omgeving als waarin jezelf zit. Deze bewustwording kan op zichzelf een sfeer creëren van verbondenheid of aanleiding zijn voor het zetten van een eerste stap naar communicatie met de buitenwereld.

BIO

Adin Basoe studeerde af in 2017 ruimtelijk vormgeving aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hij werd genomineerd voor de WDKA Maaskantprijs in 2015.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief