Home » Kunstenaars » Billie van Katwijk

Billie van Katwijk

Geboren: 1994
Zie ook expositie(s): > Design  
Publieksverkiezing: > februari 2018  
Werkveld: Design
Met “Ventri” laat Billie van Katwijk zien dat koeienmagen, die worden beschouwd als afval, ook kunnen worden gevormd tot luxe design handtassen. De vier verschillende magen zijn verschillend en lijken soms wel een kronkelend landschap of een reptielenhuid.
Winnaar Dude Design Graduate 2017
Genomineerd Design Contest 2017 Textiel Museum en Design Indaba, Antenna 2017

Ventri

In de vleesindustrie worden koeienmagen beschouwd als afval; ongeschikt voor alles, behalve hondenvoer. Voor Billie van Katwijk zijn de rijke organische texturen van deze dierlijke ingewanden een fascinerend materiaal. Ieder van de vier verschillende magen van de koe hebben verschillinde structuren gevormd door hun functie. Sommige zijn als een kronkelend landschap, anderen bijna als een reptielenhuid. Door een arbeidsintensieve manier van looien kreeg zij het voor elkaar om er verschillende leersoorten van te maken. Ieder met een eigen uitstraling. Gevormd tot handtassen laat het werk “Ventri” zien hoe de overblijfselen van een slachthuis luxe design zijn worden.

Bio

Billie van Katwijk studeerde af in 2017 aan de Design Academy Eindhoven.
Ze was in 2017 genomineerd voor de Design Contest 2017 van het Textiel Museum en de design indaba, Antenna en won de Dude Design Graduate 2017.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief