Home » Kunstenaars » Agnieszka Mazur

Agnieszka Mazur

Geboren: 1984
Zie ook expositie(s): > Design  
Publieksverkiezing: > februari 2018  
Werkveld: Design
Agnieszka Mazur combineert in “Body of Construction” ongewone stoelen met een onverwacht gebruik van materialen en een zoektocht naar het fysieke postuur. Ze laat verbindingen zien die normaal onzichtbaar blijven.
2013 Young Polish Scholarship of the Minister of Culture and National Heritage

Body of Construction

Deze ongewone stoelen combineren een onverwacht gebruik van materialen met een zoektocht naar het fysieke postuur. “Waarom verbergen we altijd de naden en verbindingen in design? En wat zou er gebeuren als we ze lieten zien?” vroeg Agnieszka Mazur zich af. Ze besloot alternatieven te onderzoeken, door het gebruik van metalen staven en lijm waarbij ze haar eigen lichaam als gids gebruikte. Voor haar project “Body of Construction” is ze op onderzoek gegaan naar het overdrijven en overduidelijk zichtbaar maken van de verbindingen. Vanuit deze focus is ze uiteindelijk meubelstukken gaan maken die de natuurlijke positie van het lichaam nabootsen. Door het gebruik van een open frame begonnen de gelijmde verbindingen een zichtbare prominente rol te spelen. Volgens Mazur maakt dit de gebruiker meer bewust van de waarde van verbindingen en het materiaal. Zorgen de zichtbare verbindingen ervoor dat we ons meer zeker voelen over de constructie? Of zorgt dit ervoor dat we de veiligheid ervan in twijfel trekken? De lijm doet meer dan alleen verbinden: doordat het stroomt creëert het onverwachte en expressieve verbindingen en oppervlakten. Mazur besloot de aanwezigheid van lijm te maximaliseren, waardoor dit oorspronkelijk puur functionele materiaal het karakter bepaalt van haar object.

BIO

Agnieszka Mazur studeerde af in 2017 aan de Design Academy Eindhoven voor haar Masters Contextual Design. In 2012 Academy of Fine Art Warsaw, Polen. Bachelor Industrial Design and Visual Communication. In 2013 ontving zij de Young Polish Scholarship of the Minister of Culture and National Heritage.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief