Home » Kunstenaars » Anne-Will Lufting

Anne-Will Lufting

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Lijnenspel  
Publieksverkiezing: > april 2018  
Werkveld: Schilderijen
De wandobjecten van Anne-Will Lufting balanceren op de grens van tweedimensionaliteit en driedimensionaliteit. Het werk bevat karakteristieken van een schilderij, maar ook de vorm van een object.

Vervormd, geplooid en beschilderd

Door haar fascinatie voor plooien, kreukels en glans ontstaan deze objecten. Haar inspiratie haalt Lufting uit de fundamentele schilderkunst: vorm, kleur, formaat en materialen. Het medium wordt vervormd, geplooid en beschilderd totdat een juiste spanning ontstaat tussen perfectie en de aantrekkingskracht van imperfectie. Gladde objecten zoals een motorkap, een biljartbal of in plastic gehulde hooibalen vormen het uitgangspunt van haar beeldend werk. Deze vervormt ze tot losstaande beeldelementen. Na het vervormen en plooien van de ondergrond wordt het werk beschildert. Het schilderij wil een sculptuur zijn, terwijl de sculptuur verlangt naar het worden van een schilderij.

BIO

Anne-Will Lufting studeerde in 2017 cum laude af aan Academie Minerva te Groningen. In 2019 won zij de Drentse Talentprijs Cultuur. Ze heeft op diverse plekken geëxposeerd waaronder Groninger Forum en Museum de Fundatie in Zwolle.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief