Home » Kunstenaars » Lukas de Kort

Lukas de Kort

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Transformeren  
Publieksverkiezing: > juni 2018  
Werkveld: Fotografie
Wat is een plek? Is het een bepaalde ruimte of punt in de ruimte? Is een plek een begrensd gebied of een gehucht? En is een waas van een plek niet een eerlijker beeld dan een concreet en een enkel vastgelegd moment?
Ontving voor de film EIGEN de VERS award voor beste cinematografie

Abstracte beelden

Lukas de Kort bevraagt in zijn fotografie werk wat een plek is. Door verscheidene foto’s letterlijk over elkaar heen te leggen – in een soortgelijke compositie - ontstaat er een abstract beeld dat een plek definieert. Door met alle aandacht te kijken zie je vaag de momenten die samen de foto tot een geheel maakt: een nieuw beeld. Hoe dichterbij en hoe langer je kijkt, des te meer ga je zien.

De fotoserie is ontstaan met het verlangen te willen verhuizen naar een andere plek. Wat doet zo iets voor je hoofd als je elke dag een andere omgeving ervaart? Wat in het begin nog nieuw is, maar naar een tijdje vanzelfsprekend. Met dit in gedachte wil de Kort laten zien hoe een plek ervaren kan worden waarin wij dagelijks leven. Niet een concreet moment van iets moois of lelijks. Maar een ervaring van een plek dat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is geworden.

BIO

Lukas de Kort studeerde in 2016 af aan de Filmacademie. In dit zelfde jaar ontving hij voor de film EIGEN de VERS award voor beste cinematografie.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief