Home » Kunstenaars » Jelijn Verhoeven

Jelijn Verhoeven

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Transformeren  
Publieksverkiezing: > juni 2018  
Werkveld: Beelden/objecten
Waan je in een esthetische, positieve, kleurrijke fantasie wereld waarin plastic objecten en synthetische materialen de hoofdrol spelen. Vol kleine details en positiviteit. Een wereld waarin je kunt wegdromen.
In 2017 genomineerd voor de Hendrik Valk Prijs

Drowning in Objects

Het werk “Drowning in Objects” van Jelijn Verhoeven gaat over synthetische materialen en objecten die mensen na gebruik weggooien. De objecten die gebruikt zijn voor dit project zijn iconisch. Plastic flessen, bakjes, plastic vorkjes, bekertjes, messen, rietjes. Iedereen kan ze herkennen door hun expressieve kleuren of vormen. Het idee is ontstaan vanuit de esthetische kant van deze objecten. De objecten zijn tools geworden om mee te werken. Ze zijn gedeconstrueerd en getransformeerd naar nieuwe sculpturen. Deze sculpturen zijn voorzien van kleine bewegend motortjes. Dit geeft een extra laag aan de gecreëerde wereld. Het werk kan vergeleken worden met een stad die altijd maar blijft doorgroeien. De snelheid die een stad heeft en verder beweegt. De objecten worden in de “spotlight” gezet. Een plek waar ze normaal nooit zouden staan.

Plastic: vorm en kleur

Verhoeven hoopt met dit werk te bereiken dat mensen ook kunnen zien 
dat je niet altijd dure materialen hoeft te gebruiken om iets esthetisch te maken. De boodschap die zij wilt uitdragen gaat niet over de bewustwording van de vele plastic materialen die we weggooien. Maar juist over de esthetische waarde die
 deze materialen hebben. De kleuren die plastic materialen met zich meedragen en de vorm die een fles heeft.

BIO

Jelijn Verhoeven is in 2017 cum laude afgestudeerd als grafische ontwerper aan Artez Arnhem. In 2017 is zij genomineerd voor de Hendrik Valk Prijs.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief