Home » Kunstenaars » Annelotte Lammertse

Annelotte Lammertse

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Geheimen van de natuur  
Publieksverkiezing: > augustus 2018  
Werkveld: Grafiek
Waan je in een omsloten tuin waarin de planten zingen en de mensen zich verliezen in het tuinieren en de omgeving. Een tuin waarin wordt gewacht op het eerste ontspruiten van groene blaadjes, wanneer alles tot leven komt in de lente.

Muziek van de natuur

"De appels worden geplukt en naast elkaar gelegd op de tafel. De melodie begint. De strijkstok wordt langs de plantenstelen gestreken."
 Zo begint de tekst die Annelotte Lammertse (1993) schreef voor een opera en waarop haar werk ‘tuinbladen’ is gebaseerd. Dit werk bestaat uit houtdrukken, zeefdrukken, etsen, litho’s en weefsels. De operatekst en de bijbehorende grafiek- en weefwerken komen voort uit haar fascinatie voor het bezig zijn in de tuin en de relatie van de mens tot de natuur die daaruit voortkomt.

Bij alle werken probeert ze een relatie te leggen tussen de keuze van een specifieke (grafiek) techniek en datgene wat wordt verbeeld. Zo verwijst de zeefdruk naar het veranderende en groeiende karakter van de tuin: door zelf oneindig veel stipjes te tekenen op het zeefraam en die vervolgens steeds af te drukken wordt het landschap en de tuin telkens opnieuw verbeeld en afgedrukt. Zo krijgen de werken dezelfde vergankelijkheid en materialiteit als de tuin zelf.

BIO

Annelotte Lammertse heeft de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie afgrond in 2017 en exposeerde recentelijk tijdens Object Rotterdam en in het Grafisch Atelier in Alkmaar.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief