Home » Kunstenaars » Maaike Kramer

Maaike Kramer

Geboren: 1986
Zie ook expositie(s): > Spelen met Licht  
Werkveld: Fotografie & beelden/objecten
Maaike Kramer maakt werk over en met ruimtes. Plekken, gebouwen of woorden die dubbelzinnigheid of schijn in zich dragen zijn aanleiding voor het werk.

Meerdere perspectieven

In haar werk gebruikt ze afwisselend schetsmatige materialen (potlood, stift, A4tjes, houtjes) en architecturale materialen (de ruimte zelf, structuren van de ruimte, beton, zeil, metaal). De eigenschappen van deze materialen overlappen herhaaldelijk waardoor scheidslijnen vervagen en meerdere perspectieven zichtbaar zijn in één object of ruimte. In de serie ‘Zwishen’ is licht een belangrijk middel om meerdere perspectieven zichtbaar te maken. De basisfoto’s zijn gemaakt in een oude legerkazerne in Duitsland die nu dienstdoet als vrijplaats voor kunstenaars. De dualiteit van deze plek vormde de start van de foto’s. In de werken wordt de ruimte benaderd als een dynamisch gegeven waarin licht de perceptie van de ruimte transformeert. Elk nieuw werk van Kramer bouwt steeds voort op voorgaande werken, als een soort kettingreactie. Daardoor overlappen haar werken en komen beelden terug uit het gehele maakproces. Papier krijgt zo een beton-print, beton is gegoten in mallen van papier en staal is een uitvergroting van een papiersculptuur.

 

BIO

Maaike Kramer heeft gestudeerd aan ArtEZ in Arnhem en exposeerde recentelijk in de Beurs van Berlage, Amsterdam, het Rietveldpaviljoen in Amersfoort en Museum Waterland, Purmerend.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief