Home » Kunstenaars » Jacqueline Cuperus

Jacqueline Cuperus

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Spelen met Licht  
Werkveld: Beelden/objecten
Jacqueline Cuperus creëert in haar installaties bonte verzamelingen van gekleurd licht en organische vormen. Door de beweging en verandering van positie treedt een hypnotiserend spel van licht en kleur op waarin de bezoeker wordt opgenomen.

Vervorming en verandering

In het werk van Cuperus staat licht, en met name de vervorming ervan centraal. De beelden die ontstaan zijn geabstraheerd en doen denken aan vlammen, bergen of andere vormen uit de natuur. Het staat echter niet vast wat er precies te zien is, waardoor veel ruimte overblijft voor interpretaties van toeschouwers. Dit is een belangrijk punt voor Cuperus, ze laat graag de verbeelding over aan de kijker omdat dit ook weer voor nieuwe inspiratie zorgt. De toeschouwer is niet alleen op deze manier een actief onderdeel van het werk, de positie die de kijker aanneemt heeft direct invloed op de ervaring van het werk. Door op een andere plek te gaan staan verandert het beeld van kleur. Deze fascinerende wisselwerking tussen kleur, licht en toeschouwer zorgt voor een bijzondere belevenis. 

 

BIO

Jacqueline Cuperus behaalde haar diploma Arts Product Design in 2018 aan de Minerva Academie in Groningen en exposeerde vorig jaar in samenwerking met Hella Jongerius tijdens A Smart Thread in Groningen.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief