Home » Kunstenaars » Sander Hagelaar

Sander Hagelaar

Geboren: 1991
Zie ook expositie(s): > Spelen met Licht  
Werkveld: Beelden/objecten
Sander Hagelaar (1991) maakt installaties, bestaande uit verschillende materialen, die het ontastbare tastbaar maken en het vluchtige van een moment vastleggen.

Verwondering

Hagelaar is gefascineerd door natuurlijke verschijnselen die verrassen in hun bewegelijkheid. Hij gaat in zijn installaties een samenwerking met natuurlijke elementen aan, zoals licht lucht en zwaartekracht. Zo wordt het ontastbare in een materiele vorm gevat. Als kind kon hij al geboeid kijken naar de reflectie van de zon op een wateroppervlak. Deze momenten zijn gekenmerkt door hun vluchtigheid en raken in de natuur snel verloren. Met het nabootsen van de optische kwaliteiten probeert Hagelaar ze te vangen in zijn installaties. In het werk 180 places is zo'n moment vastgelegd. Het bestaat uit bewegende glaslamellen die bewegen en door hun spiegelende eigenschap subtiele hints geven naar kabbelend water of een spel van zonlicht in de ruimte. Deze ervaring in de natuur roept rust en verwondering op, en Hagelaar wil eenzelfde gevoel creëren met zijn werken. De reactie en beleving van de kijker is voor hem dan ook van groot belang.

 

BIO

Sander Hagelaar studeerde af aan ArtEZ Arnhem in 2018. Hij exposeerde tijdens de Dutch Design Week, Cinetol en in de Melkweg, Amsterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief