Home » Kunstenaars » Jule Cats

Jule Cats

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Spelen met Licht  
Werkveld: Beelden/objecten
Soms is het moeilijk om het verleden los te laten, maar het is noodzakelijk om verder te gaan en uit de as te herrijzen. Dit is waar de collectie RISE (2018), bestaande uit handgemaakte lichtkolommen, van Jule Cats over gaat.

Rise (2018)

Cats presenteert tijdens deze expositie in Pouloeuff werken uit haar meest recente collectie. Deze is geïnspireerd op de behoefte om vast te houden aan herinneringen. Cats heeft dit thema gekoppeld aan de woningsloop binnen Nederlandse steden. Ze is de afgelopen jaren woonachtig geweest in huizen die op de nominatie stonden voor afbraak, waardoor ze ervoer hoe het is om gedwongen te verhuizen en herinneringen achter te moeten laten. Haar vorige collectie draaide ook om dit thema, maar waar deze een gevoel van rauw en melancholie uitdroeg, is in RISE hoop en een nieuwe start het uitgangspunt. Zij laat zich verder inspireren door te werken met contrasterende materialen, in dit geval beton en polyester. Deze combinatie zorgt voor een kenmerkende esthetiek die doet denken aan een soort onderwaterwereld. Het materiaal is verder van belang doordat het beton dat is gebruikt van gesloopte huizen afkomstig is en zo herinneringen met zich mee draagt.

 

BIO

Jule Cats studeerde Product Ontwerp aan de Willem de Kooning Academie, Rotterdam. Ze exposeerde tijdens OBJECT Rotterdam, Dutch Design Week en Collectible Brussels.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief