Home » Kunstenaars » Maureen Jonker

Maureen Jonker

Geboren: 1994
Zie ook expositie(s): > Schone Schijn  
Werkveld: Fotografie
Maureen Jonker laat werk zien dat bestaat uit foto’s en objecten die gepresenteerd zijn in de vorm van een installatie. Het menselijk lichaam staat centraal in combinatie met een vorm in een zelfgemaakte ruimte.

Scenario’s

Deze combinatie van het menselijk lichaam met een vorm in zelfgemaakte ruimtes noemt Jonker “scenario’s”. Geïnspireerd door performance art, waarbij het menselijk lichaam eveneens een instrument is, bouwt Jonker scenario’s waarbinnen twee- en driedimensionale elementen samensmelten met het lichaam. Het lichaam wordt door Jonker ingezet als schakelpunt tussen realiteit en vervreemding, waarbij ze gebruik maakt van schoonheid en stilte. In haar scenario’s laat ze voornamelijk de tegenstelling zien tussen het zachte, kwetsbare lichaam tegenover harde, abstracte vormen. De objecten in de installatie zijn toegevoegd als laag van realiteit: zij vertellen dat de foto’s die te zien zijn ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, zonder digitale manipulatie (zoals bijvoorbeeld Photoshop).

 

BIO


Maureen Jonker studeerde af in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in de richting Fine Art. In 2017 werd zij genomineerd voor het Dooyewaard Stipendium Blaricum en de Olympus young talent award van Online Gallery.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief