Home » Kunstenaars » Jelmer Konjo

Jelmer Konjo

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Schone Schijn  
Werkveld: Fotografie & beelden/objecten
Jelmer Konjo maakt speelse en kleurrijke sculpturen waarin hij naïviteit omarmt. Eén van de werken nodigt de bezoeker uit om zelf interactief bezig te zijn.

Speelsheid

Konjo gebruikt zijn kunst om verhalen te vertellen die volgens hem niet vaak genoeg verteld worden. De werken lijken misschien luchtig of oppervlakkig, maar ze gaan vrijwel allemaal gepaard met diepere onderwerpen waarin een persoonlijk standpunt vertaald wordt tot beeld. Zijn inspiratie komt onder andere uit speelobjecten en social media. Waar je in een museum nooit iets mag aanraken, nodigt hij zijn publiek juist uit om de interactie met zijn werken aan te gaan. Met zijn kunst wil hij mensen plezier laten beleven en met een andere blik, al is het maar voor even, naar hun leven te laten kijken. Het publiek uitnodigen om het werk aan te raken, mee te doen en speels te zijn. Neem niet alles te serieus; een naïeve, open blik kan soms erg verruimend zijn.

 

BIO


Jelmer Konjo is in 2018 afgestudeerd aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Zijn werk is onder andere gepresenteerd in o.a. het Van Gogh Museum met New Chique Gallery, Showroom MAMA en tijdens Object Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief