Home » Kunstenaars » Thierry Vrakking

Thierry Vrakking

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Schone Schijn  
Werkveld: Fotografie
Thierry Vrakking bevraagt in zijn fotoserie “To the Point” op filosofischer wijze de principes van de waarneming: over verbindingen en tastbaarheid. Zijn methodische twijfel wordt verbeeld in fotografische beelden waar verbindingen in allerlei vormen te zien zijn.

Structuur

To the point. Wat is die “point” eigenlijk? Binnen de ongestructureerde structuur is Thierry Vrakking op zoek gegaan naar gestructureerde structuur. Hierbij kwamen veel vragen die niet onbeantwoord konden blijven. Met “To the Point” ging hij op zoek naar de structuur die hij door middel van zijn zintuigen kon vastleggen en indelen. Zodoende kon hij door zijn eigen ongestructureerde structuur een structuur toepassen waardoor voor hem de structuur niet meer ongestructureerd was.
In zijn kunst denkt Vrakking veel na en laat zich beïnvloeden door alles wat om hem heen gebeurt. Hierdoor gaat het werk vaak over prikkels die de hersenen registreren en hoe dat eenieder beïnvloedt. Het maakt de kijker bewust dat er meer dan één interpretatie is vanuit zijn eigen interpretatie. Structuur, kleur en zintuigen spelen een belangrijke rol binnen dit werk.

BIO

Thierry Vrakking studeerde in 2018 af aan de HKU in Utrecht in Photography, Bachelor of Design.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief