Home » Kunstenaars » Anne Nobels

Anne Nobels

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Schone Schijn  
Publieksverkiezing: > mei 2019  
Werkveld: Fotografie
Anne Nobels legt met haar camera beelden vast die balanceren op de grens van realiteit en fictie, met een po√ętisch randje en zichtbare kwetsbaarheid.
Photographer of the year, Eyeem en de Head On photo award (portrait prize)

Kwetsbaarheid

Zo lang zij zich kan herinneren heeft Nobels al de drang om zich te uiten door middel van beeld. Het thema kwetsbaarheid loopt als een rode draad door haar werk. Kwetsbaarheid wordt vaak gezien als iets negatiefs, als iets dat vermeden moet worden, maar dit is juist wat ons mens maakt en het leven waardevol. In zacht licht geeft zij deze kwetsbaarheid weer in haar fotografie. Bij deze kwetsbaarheid hoort vaak ook vergankelijkheid. In het werk zien we verweerde, leegstaande huizen. Ze maken ons nieuwsgierig naar de verhalen achter de scheef hangende deuren, doorbogen, vermoeide daken en half overgroeide ramen. Het feit dat een huis zo lang de tand des tijds heeft overleefd en voor geborgenheid heeft gezorgd, maar dan toch zo snel afbrokkelt wanneer het eenmaal leeg staat, vindt Nobels intrigerend. Wanneer dan het licht even naar binnen schijnt door de dikke laag stof, lijkt even de warmte uit een ver verleden weer zichtbaar. Een vluchtig moment voor de eeuwigheid gevangen in een foto.

 

BIO

Anne Nobels studeerde af aan de Academie voor Beeldende Vorming (Tilburg) in 2015, met focus op autonoom werk. In 2018 won zij de Life-Framer monthly theme “the human body”, de Kunstschouw Award 2018 en kreeg zij een eervolle vermelding van de 11th International Colo Awards. Vorig jaar werd zij ook genomineerd voor Photographer of the year, Eyeem en de Head On photo award (portrait prize). In 2016 werd zij 2e bij de Kunstschouw Award. En in 2015 werd zij genomineerd voor de Foederer Talent Award.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief