Home » Kunstenaars » Jiske Dassen

Jiske Dassen

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Licht. Vervaging.  
Werkveld: Fotografie
Jiske Dassen heeft een grote fascinatie voor alledaagse objecten. Door een nieuwe compositie te maken van verschillende gebruiksobjecten en deze te fotograferen, geeft zij ze weer de aandacht die ze verdienen.
Genomineerd voor de Academie Minerva Prijs voor Vormgeving 2018

Ode aan het Object

In Galerie Pouloeuff zijn tijdens de expositie foto’s te zien uit de serie Ode aan het Object. Dassen is altijd al geïntrigeerd geweest door alledaagse objecten: voorwerpen als bestek, naaimachines, stoelen en horloges fascineren haar vanwege het feit dat het ontwerp grotendeels wordt bepaald door hun functie. Doordat het gebruiksvoorwerpen zijn, wordt er vaak niet aandachtig naar de vormgeving gekeken. In haar serie maakt Dassen composities waarin de gebruiksvoorwerpen op zo’n manier zijn gecomponeerd dat ze op een voetstuk worden geplaatst. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol en maakt dat de foto’s een esthetisch karakter krijgen. Door het object in een andere context te plaatsen verdwijnt de oorspronkelijke functie. Op deze manier wordt de kijker uitgedaagd om op een andere manier naar het object te kijken. Dassen wil hiermee bereiken dat we de schoonheid van alledaagse objecten kunnen bewonderen en even stilstaan bij hetgeen wat we hebben.

 

BIO

Jiske Dassen studeerde in 2018 af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Zij werd in dat jaar ook genomineerd voor de Academie Minerva Prijs voor Vormgeving 2018 en presenteerde in datzelfde jaar haar werk tijdens de Dutch Design Week.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief