Home » Kunstenaars » Naomi Modde

Naomi Modde

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Licht. Vervaging.  
Werkveld: Fotografie
In haar fotografisch werk gaat Naomi Modde op zoek naar de connectie tussen mensen. Hoever staan we van elkaar af of juist dichtbij? Raken we van elkaar vervreemd of voelen we ons verbonden?

Zeevlam

Tijdens deze expositie toont Modde werken uit haar analoge fotoserie Zeevlam. Hierin wordt een mistig landschap gecombineerd met het menselijk portret waaruit wonderlijke beelden ontstaan achter plexiglas. De titel verwijst naar een natuurlijk fenomeen waarbij plotseling mist vanuit zee ontstaat. Modde ervoer dit tijdens een bezoek aan het strand in Noord-Amerika. De mist leek op een grote oneindige wolk en zorgde ervoor dat de mensen op het strand niet meer te zien waren. Zo waren zij alleen, maar toch samen. De beelden die zij maakt hebben een autonoom karakter met een documentaire inslag en zijn vaak seriematig ontwikkeld. Modde hecht daarbij veel waarde aan de oprechtheid van een beeld en probeert via de cameralens zo dicht mogelijk bij haar onderwerp te komen, zonder dat het moment en de context verloren gaat. Zo probeert zij als fotograaf te laten zien hoe we toch op vaak bijzondere wijze met elkaar in verbinding staan.

 

Naomi Modde: Zeevlam, Jack & Maureen
Naomi Modde: Zeevlam, Jack & Maureen

BIO

Naomi Modde studeerde in 2016 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In dat jaar werd zij genomineerd voor de WdKA Drempelprijs en de WdKA Onderzoeksprijs. In 2015 werd zij genomineerd voor de AVROTROS PhotoAward. Zij exposeerde in 2018 tijdens het Rotterdam Photo Festival en in 2017/2018 bij de GUP Newtalent expositie.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief