Home » Kunstenaars » Pris Roos

Pris Roos

Geboren: 1984
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #2  
Werkveld: Fotografie & schilderijen
Pris Roos gaat op bezoek bij de ander voor haar schilderkunst. Ze kijkt naar wat deze haar kan vertellen en dat vertaalt ze in beeld, maar ook hoe zij zichzelf belichaamt in de ander. Haar inspiratie komt voort uit haar Indonesische achtergrond en met name de toko. De toko is een plek waar iedereen terecht kan om een stukje thuis te voelen.

Portretten

Roos portretteert mensen uit haar eigen omgeving. Eerst alleen op doek, toen op doek en transparante platen om een conversatie tussen objecten te laten ontstaan. Nu legt zij ook deze ontmoetingen vast en geeft het proces weer. In haar artistieke praktijk wil zij voortdurend stappen leggen om portretten meer interactiever te maken in de ruimte en met het publiek. De ander is nu de stad Naarden-Vesting en haar bewoners waar Roos op bezoek gaat. Wat kunnen zij haar vertellen en hoe gaat zij dit vertalen in beeld en haar werk.

BIO

Pris Roos behaalde haar Bachelor Fine Art aan de KABK in den Haag en een Master Fine Art aan de HFBK in Hamburg. Ze exposeerde onder andere voor het Garage Café in Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief