Home » Kunstenaars » Felipe van Laar

Felipe van Laar

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #2  
Werkveld: Beelden/objecten
Felipe van Laar studeerde architectuur aan de Hogeschool van Utrecht voordat hij zich ontwikkelde tot beeldend kunstenaar. Met zijn architectonische achtergrond maakt hij ruimtelijke installaties, die vaak buiten op locatie worden geplaatst. Bouwplaatsen met zichtbare steigerconstructies, geraamten en fa├žades inspireren hem.

Bouwerk en context

Van Laar vindt het prettig wanneer er in het werk een bouwsysteem duidelijk wordt. Dat je eerst even moet kijken hoe het in elkaar zit en waarom dat bepaalde houtje op die plek zit. En dat vaak blijkt dat die keuzes vanuit een functie zijn ontstaan. Die functie heeft voor hem vaak een schoonheid. Er is over nagedacht. Meestal werkt van Laar met hout en beton en gebruikt hij de locatie en de bijbehorende context als uitgangspunt voor zijn werk. Zijn werk oogt vaak alsof het nog verder kan groeien. Dit is voor hem een vertaling van het zoekende karakter van de mens en diens behoefte aan houvast. Soms lijkt het alsof mensen in een impuls iets hebben opgebouwd, waarna ze weer verder zijn gaan zoeken. Zulke bouwwerken roepen vragen op: gaat het nog worden afgemaakt? Wat wordt het? Waarom is het verlaten?

 

BIO

Felipe van Laar studeerde af in architectuur aan de Hogeschool Utrecht. Hij exposeerde onder andere voor Big Art (Zaandam), het Centraal Museum (Utrecht), en VHDG (Leeuwarden).


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief