Home » Kunstenaars » Janneke Kornet

Janneke Kornet

Geboren: 1987
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #2  
Werkveld: Multimedia
Janneke Kornetx maakt plaatsgebonden kunstwerken met diverse media, waarvoor ze eerst onderzoek doet naar de plek waar het kunstwerk komt te staan. Vooraf gaat ze op zoek naar thema’s die spelen op de desbetreffende plek. De locatie en kunst vertellen samen een verhaal, waarbij Kornet geïnteresseerd is in de historie van locaties.

Participatie

Janneke focust zich sinds enige tijd op de verbinding met het nu en de toekomst. Dit heeft voor een verschuiving gezorgd naar maatschappelijke thematiek in haar werk. Ze onderzoekt hoe ze het publiek kan laten participeren met haar kunstprojecten. Wanneer ze het concept heeft bedacht, kiest ze daarbij materialen en disciplines die het verhaal op de beste manier vertellen. Zo laat ze aspecten uit de omgeving zien, die niet altijd direct opvallen maar meer aandacht verdienen.

BIO

Janneke Kornet studeerde af in 2010 met een master Fine Art aan de AKV sint Joost Den Bosch en in 2008 aan het HKU Utrecht. Ze exposeerde onder andere voor de Metaal Kathedraal (Utrecht), Beautiful Distress House (Amsterdam) en This Art Fair (Amsterdam).


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief