Home » Kunstenaars » Meg Forsyth

Meg Forsyth

Geboren: 1984
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #2  
Werkveld: Schilderijen
De schilderijen van Meg Forsyth dienen als een portaal van de echte wereld naar het rijk van haar verbeelding. Haar kunst biedt een momentopname van de interactie tussen deze twee werelden. Haar werk is bewoond door hybride wezens die vreemde, maar herkenbare lichamen hebben, samengesmolten uit mens en organismen

Biowetenschappelijk perspectief

Forsyth is erg geïnteresseerd in biowetenschappen en medicijnen. Haar kunst laat mensen kijken naar biologische processen en de mechanica van een organisme onderzoeken. Soms komt binnen zulke composities ook onze eigen rol naar voren als toeschouwer van onszelf en van andere levensvormen om ons heen. Door meerdere perspectieven in een werk te plaatsen, probeert Forsyth het organisme van binnen naar buiten te keren om zo natuurlijke processen als reproductie, medicijnen en anatomie te onthullen. Ze wil graag leren over de wereld om haar heen. Over natuur en biologie, over medicijnen en de dingen waarin mensen veel tijd, geld en energie in investeren. Vanuit deze interesses onderzoekt ze hoe technologieën ons helpen te voldoen aan onze verlangens.

BIO

Meg Forsyth behaalde in 2016 haar MFA-titel bij de Werkplaats Typografie in Arnhem nadat ze twee bachelors in de Verenigde Staten succesvol heeft afgesloten. Ze nam deel aan exposities van The Frozen Fountain (Amsterdam), 100 Rochester (Brooklyn) en This Art Fair (Amsterdam).


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief