Home » Kunstenaars » Amber Neef

Amber Neef

Geboren: 1997
Zie ook expositie(s): > Licht '19  
Publieksverkiezing: > december 2019  
Werkveld: Keramiek
In een wereld die steeds drukker lijkt te worden, is het werk van Amber Neef wat we nodig hebben. De rust die de natuur brengt, overgebracht in een samenspel van keramiek en video.

Rust en natuur

Veel mensen vergeten om af en toe een moment voor zichzelf te nemen en even op adem te komen. In haar werk probeert Neef een natuurlijke kalmte over te brengen door een combinatie van traditionele en moderne technieken. Het gebrek aan grip op de natuur in de processen die er plaatsvinden heeft een rustgevende werking op Neef. Zij geeft zich over aan de anarchie van de natuur en laat de natuurverschijnselen over haar heen komen. In haar werk wil ze mensen een moment van afleiding en rust bieden door de schoonheid in de natuur te laten zien.
Dit doet zij door ambacht en technologie te combineren. De schoonheid die hieruit voorkomt, vindt zij deels in de verschillende patronen en texturen van de natuur.
Het werk “Relief” leidt mensen af van de dagelijkse sleur. Het werk haalt een kinderlijke nieuwsgierigheid naar boven door alle hoekjes en kiertjes die ontdekt kunnen worden.

 

Bio

Amber Neef is in 2019 afgestudeerd aan ArteZ Zwolle in Illustration Design.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief