Home » Kunstenaars » Alexander van Bakel

Alexander van Bakel

Geboren: 1994
Zie ook expositie(s): > Licht '19  
Publieksverkiezing: > december 2019  
Werkveld: Digital art
Alexander van Bakel creëert een eigen rationeel zonnestelsel. Opgebouwd uit kubusvormige standaardeenheden. De prints die hieruit voortkomen presenteert hij op lichtbakken die als een soort portalen fungeren naar deze ratio wereld.
2nd: Manifestations Young Talent Award
Genomineerd voor de Young Masters Award en de Gogbot Youngblood Award.

Piranesi

Die wereld is een creatie van hemzelf en wordt verder verkent en uitgewerkt als een soort wetenschapper, toerist, archeoloog, bioloog, landschapsarchitect en architect. Zijn werken zijn een soort eindeloze systemen geïnspireerd op de gevangenissen van de Italiaanse graficus Piranesi. Het zijn digitale gevangenissen waarin de menselijke schaal ontbreekt. Je weet als toeschouwer niet hoe groot jij zelf bent ten opzichte van deze structuren. Het werk gaat daardoor ook over controle en de inhumane aspecten van menselijk gecreëerde omgevingen of systemen. Het zou ook over futuristische stedenbouw kunnen gaan en het bouwen zonder zwaartekracht. Hij laat het graag open voor interpretatie.

BIO

Alexander van Bakel studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie en het DesignLAB in Amsterdam. Hij is in 2018 onder andere genomineerd voor de Young Masters Award en de Gogbot Youngblood Award en werd tweede voor de Manifestations Young Talent Award. Van Bakel heeft onder andere geëxposeerd op This Art Fair in Amsterdam en Art Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief