Home » Kunstenaars » Moe Kim

Moe Kim

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Licht '19  
Werkveld: Textiel
Moe Kim werkt met weeftechnieken. Het handgeweven textiel is voor haar de perfecte manier om allerlei symbolische ideeën tot uitdrukking te brengen.

De symboliek van het weven

Moe Kim laat zich inspireren door haar omgeving, die zich laat invullen door culturele en persoonlijke verhalen. 2xL Project, kleden waarin licht is verwerkt, is gebaseerd op psychoanalytisch onderzoek en zelfinterpretatie. Kunstmatig en natuurlijk licht zijn niet alleen een materiaal voor haar, maar hebben ook een symbolische betekenis. Toen zij opgroeide in Seoul, Zuid-Korea, werd zij namelijk omgeven door kunstmatig licht. Wanneer zij wordt omarmd door dit licht, voelt zij zich comfortabel en thuis.


Weeftechnieken zijn voor haar een metafoor voor het leven waarbij de schering of kettingdraden staan voor het leven en de inslagdraden voor de dingen die gebeuren. De lengte van haar textiel is te zien als de eindigheid van het leven. Samen met licht-elementen spreekt het textiel over de levensfase waarin zij zich nu bevindt. 2xL Project is een handgeweven wandkleed dat een representatie is van Moe Kim’s interpretatie van haar levensfases en de symbolische betekenis van licht. Het samenkomen van de contrasterende materialen geeft 2xL Project een unieke identiteit en handtekening.

 

Bio

Moe Kim studeerde Textiel Ontwerp aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Ze won in 2019 de Stroom Encouragement Award en exposeerde voor de Dutch Design Week en de Haagse Kunst Kring.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief