Home » Kunstenaars » Jetske Visser

Jetske Visser

Geboren: 1985
Zie ook expositie(s): > Licht '19  
Werkveld: Beelden/objecten
Jetske Visser werkt samen met Michiel Martens en zij laten in hun serie spiegels niet alleen een kopie zien van onze omgeving, maar er ontstaat ook een nieuw beeld. Stroken spiegel echoën en laten een verstoord beeld zien van wat we verwachten te zien.

Spel en experiment

Waar de gecultiveerde omgeving om ons heen vaak statisch van aard is, is de natuur dynamisch en altijd in beweging. Het designers duo wil een ervaring oproepen van verwondering en verrassing door het gebruik van bepaalde materialen en technieken. Als kijker begrijp je niet helemaal wat je ziet. De werken zijn speels van karakter, gevormd door innovatieve technieken en een schijnbare fragiele aard. Ze creëren visueel sterke beelden waarbij licht, reflectie, beweging en kleur worden gebruikt. In hun objecten worden de kwaliteiten en interesses van beide kunstenaars gecombineerd: het technische vakmanschap en de speelse bewerking van bestaande vormen van Martens komen samen met het experimentele materiaalgebruik van Visser.

 

BIO

Jetske Visser studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven in 2010. Samen met Michiel Martens is hun werk zowel in Nederland als internationaal bekend geraakt en hebben zij gewerkt met verschillende instellingen en musea zoals het Gemeentemuseum Den Haag, Rijksmuseum Twenthe, Dutch Invertuals, Noord Brabants museum, Zuiderzeemuseum, DordtYart, Mu artspace en Rossana Orlandi.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief