Home » Kunstenaars » Leonie Schneider

Leonie Schneider

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Menselijk  
Werkveld: Schilderijen en sculpturen
Leonie Schneider maakt onder andere kleurrijke schilderwerk dat draait om thema’s als macht, angst en trauma. De afgebeelde scenes schrikken daarom soms af, maar door de speelse beeldtaal word je toch aangetrokken te blijven kijken. De taferelen zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven, zowel uit haar eigen leven als van het nieuws, romans, mythologie en haar eigen fantasie.

Scenes

De geëxposeerde schilderijen bevatten losse verhalen die gezien kunnen worden als scenes van een film. De kijker wordt als ware het verhaal ingelokt. Een onderdeel hiervan is de combinatie met ruimtelijk werk, gemaakt uit metaal, dat ze in deze expositie laat zien. De contrasterende media van schilderkunst en metaal sculpturen versterken elkaar en de verhalenvertelling.

BIO


Leonie Schneider (1993) studeerde in 2018 af in Fine Arts aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze ontving de Stroom Encouragement Award (2018) en de Stroom Invest Award (2018) en ze exposeerde voor Quartair in Den Haag en Museum Kranenburgh in Bergen. Haar werk werd ook geëxposeerd op de Dutch Design Week 2019.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief